Living in the nature

Wooden barn-like blocks splay out in various directions to form this Swedish villa 
byStockholm studio Murman Arkitekter, framing views of a lake and surrounding 
woodland. Named Villa Sunnanö, the residence is located around three hours northwest of Stockholm, on a headland overgrown with pine trees and blueberry bushes, and 
surrounded by huge, partially submerged boulders. Studio founder Hans Murman wanted 
to maximise views of the picturesque waterside setting.

To achieve this, he devised every room as an individual volume, each with its own 
glazed gable and patio, that branches out from the centre of the plot towards the 
lake and trees. The building's timber cladding and roof are treated with iron 
sulphate, designed to help the wood grey as it ages, to blend in with its setting.